Bedre læring

Skolen skal være et behageligt og effektivt sted med de bedste forudsætninger for læring. At skabe det miljø kræver et godt indeklima.Forskning viser, at børn klarer sig bedre i klasseværelser med god ventilation, der holder dem vågne og opmærksomme hele dagen.

 

God luftkvalitet og korrekt temperatur

 

De svageste elever bliver værst ramt, hvis luften er dårlig, men den rigtige temperatur og luftkvalitet i klasseværelset øger elevernes præstationer med 30 procent. Det viser et feltstudie foretaget af forsker David Wyon ved Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

 

 

 

Hvis vi øgede lufttilførslen fra 2,5 liter i sekundet til 10 liter i sekundet, steg elevernes præstationer med 29 procent. Hver fordobling af ventilationen gav 14,5 procent bedre resultater. Konklusionen er derfor oplagt – mere og bedre lufttilførsel i klasselokalerne, giver også bedre studieresultater.

David Wyon vid Danmarks Tekniska Universitet, DTU,

 

Normalt var indendørstemperaturen 23,5 grader. Vi reducerede den til 20 grader og vores forskning viste at for hver grad vi sænkede temperaturen, blev ydeevnen forbedret med 3,5 procent. Hvis vi antager, at temperaturen på en rigtig varm sommerdag når op på 30 grader i et klasseværelse, så falder præstationsevnen med 35 procent blandt eleverne.

David Wyon vid Danmarks Tekniska Universitet, DTU,

 

LÆS RAPPORTEN


 

 

Belysning - bedre lys

 

Nærværsstyret og dagslyskompenseret belysning sparer en masse energi. Med trådløse, batteridrevne kontakter og webbaseret konfiguration bliver det nemt at skifte, ændre og supplere belysningen, når der er behov for det. Uanset lysdesignet i klasselokalerne kan vi styre det via DALI.

 


 

 

Lyd - lydniveauovervågning

 

I skoler, børnehaver og fritidshjem er det ikke ualmindeligt at det gennemsnitlige støjniveau ligger på 70 decibel, hvilket kan sammenlignes med mange ingeniørbrancher. I dette lydmiljø skal vores børn og unge vokse op, udvikle sig og lære nyt.Det er ikke kun en udfordring for dem, det er virkelig dårlige odds.

 

Ved at placere lydmålere i det nedhængte loft der overvåger og logger kan arbejdsmiljøet kontrolleres og forbedres. At måle er at vide.

 

LÆS RAPPORTEN FRA HRF

VI HJÄLPER DIG GENOM HELA PROCESSEN